Acnetherapie voor meer zelfvertrouwen

AcnetherapieVeel mensen lijden onder acne en doen er alles aan om er vanaf te komen. Dat kan nog eens een hele klus zijn. Heel wat influencers geven advies via social media. Toch hoeven de middelen die bij hen wel gewerkt hebben, niet voor iedereen te werken. Ieder mens is tenslotte uniek, wat betekent dat voor ieder mens heel wat anders kan werken. Wat voor de een genees, kan voor de ander lijden tot een uitbraak. Veel mensen worden onzeker van acne, omdat het vaak ook om het gezicht gaat. Toch is dat volkomen onnodig, je kan er niks aan doen én het is te verhelpen.

Wat kan je zelf doen

Acne komt vooral voor bij jongeren tussen de 15 en de 25. De huid bevat kliertjes die talg produceren. Wanneer deze kliertjes verstopt raken, ontstaan er puistjes. Acne ontstaat op het gezicht, de schouder, de borst of op de rug. Wanneer je acne hebt kan je het best jouw huid met rust laten. Dep uw huid na het wassen voorzichtig droog. Overmatig wassen helpt niet, dat irriteert de huid alleen. Ook kan je er beter niet aan krabben, hierdoor ontstaan er nieuwe puistjes en littekens. Je mag ook gewoon eten wat je wilt. Uit onderzoek is gebleken dat er geen verband is tussen voeding en acne. Ook helpt zonlicht niet. Sommige mensen denken dat dit wel het geval is, maar het lijkt te verminderen, het is niet echt zo. In sommige gevallen, zoals tropische temperaturen, verergert de acne door zonlicht.

Bij de drogist of apotheek kan je een middel kopen dat benzoylperoxide bevat. Het gaat de verdikking van de bovenste huidlaag tegen. Het remt ontstekingen én het dood bacteriën. Bij gebruik van dit middel is het verstandig zonlicht te vermijden. Acne geneest in de meeste gevallen uit zichzelf.

Acnetherapie

Als het gebruik van een middel met benzoylperoxide niet geholpen heeft, is het verstandig de dermatoloog op te zoeken, die gespecialiseerd is in acnetherapie. Zoals eerder vermeld gaat het vaak vanzelf weg, toch kan je het wel verminderen. Bij acnetherapie wordt er gebruik gemaakt van dure apparaten die écht helpen. Sommige zorgverzekeraars verzekeren zo’n behandeling, omdat het vaak om het gezicht gaat. Acnetherapie bestaat uit behandelingen die afgestemd worden op de kenmerken van jouw acne, jouw huidconditie en jouw persoonlijke wensen. Het doel is om de acne onder controle te krijgen en om mogelijke huidschade te herstellen.