Advocatenkantoor Amersfoort

Omgangsregeling advocaat

Zit je in de problemen met je man of vrouw? Komen jullie er samen niet meer uit en is de druppel die de emmer laat overlopen al gevallen? Dan is het misschien tijd om te gaan denken aan een scheiding, want als het niet meer werkt dan heeft het nauwelijks zin om nog verder te gaan. Maar hoe zit dat nou eigenlijk. Samen komen jullie er toch niet uit over de kosten, het is een groot probleem en jullie hebben echt hulp nodig om er samen uit te komen. Het is misschien tijd voor een omgangsregeling advocaat of echtscheidingsadvocaat.

Wat doet echtscheidingsadvocaat.

Een echtscheidingsadvocaat is een advocaat die helpt een scheiding soepel te laten verlopen. Een echtscheidingsadvocaat kan je vertellen welke stappen er precies moeten worden ondernomen en waar je allemaal rekening mee moet houden om de echtscheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen. Je kan ervoor kiezen om een gezamenlijke advocaat in de arm te nemen. Voordeel hiervan is dat de scheiding sneller is geregeld, het jullie beide minder geld kost en je niet tegenover elkaar komt te staan. Een echtscheidingsadvocaat helpt je om duidelijke afspraken te maken over de verdeling van bezittingen en schulden.

Waarom een omgangsregeling advocaat?

Heb je kinderen? Dan is het verstandig om een omgangsregeling advocaat te gebruiken.

In de omgangsregeling staan regels over de omgang met het kind of de kinderen. In deze regeling staat bijvoorbeeld genoteerd wie van beide ouders de dagelijkse zorg voor het kind zal hebben. De ouder die deze dagelijkse zorg op zich neemt, heeft de plicht om de omgang met de andere ouder en het kind te bevorderen. Zo kan er bijvoorbeeld worden afgesproken dat de kinderen één keer in de twee weken bij de ene ouder mag en de andere keer bij iemand anders.

Het is en blijft een lastige kwestie, scheiden. Je wilt het beste voor jezelf, voor je kinderen en ook voor je ex-vrouw. Je hebt natuurlijk je leven lang alles met haar gedeeld. Dat gevoel gaat niet snel over. Het is dus goed dat je probeert er samen het beste uit te komen en zo min mogelijk advocaten te pas laat komen. Dit geeft een betere sfeer wat ervoor zorgt dat je in de toekomst misschien een praatje durft te maken met je ex. Een advocaat kan de procedure wel soepel laten verlopen waardoor jullie beide stressvrij verder kunnen en het hebben afgehandeld.