Armsteun (auto)

Armsteun (auto)

 

Pas als je een armsteun in je auto hebt gehad en vervolgens in een auto stapt zonder armsteun weet je wat je mist en hoeveel extra comfort een armsteun je eigenlijk biedt. Tegenwoordig zit in heel veel auto’s standaard een armsteun. Is dat niet het geval dan kun je er gewoon een aanschaffen.

 

Ook voor de achterbank

De armsteun in je auto zit op precies de goede plek om je arm er op te rusten te leggen als je rijdt. In de meeste gevallen zit de steun vast aan de stoel van de bestuurder van de auto. Er zijn echter ook armsteunen beschikbaar voor op de achterbank bijvoorbeeld, terwijl een armsteun ook bevestigd kan worden aan de stoel van de bijrijder. Er is dus te variëren met de armsteun. Zo kun je ook besluiten om een zittende armsteun te verwijderen en een ander type armsteun te plaatsen. Gewoon, omdat je daar goede ervaringen mee hebt.

 

Comfortabeler

Heb je een auto met een armsteun, dan ben je beter in staat om de langere ritten te maken omdat je gewoon veel comfortabeler zit. Het is alsof behalve je arm ook je hele lichaam meer tot rust komt terwijl jij je concentreert op het chaufferen van de auto. Het mooie van de armsteun is verder dat het bepaald geen ingewikkeld karwei is om het in je auto te monteren. Wil je een armsteun, dan bestel je er een en voor je het weet heb je ‘m de auto gemonteerd. Er is altijd een armsteun beschikbaar voor de auto waarin je rijdt.

 

Luxere uitstraling

Als je langer achtereen moet rijden is het gewoon heerlijk dat je de arm ergens op kunt laten leunen. Zonder armsteun weet je tijdens een langere rit op een bepaald moment niet meer waar jij de arm moet laten. Dat probleem heb je met een armsteun dus niet. Bovendien is het zo dat elke armsteun het interieur van de auto wat mooier maakt. Naar gelang het materiaal van de armsteun kun je je auto bijvoorbeeld een luxere uitstraling geven.

 

Verschil

Nog een reden om voor een armsteun te kiezen is dat je er spullen in kunt opbergen. Onder de klep is vaak voldoende plaats voor je smartphone, je portemonnee of andere waardevolle spullen. Heb je deze producten in elk geval net zichtbaar in je auto liggen. Zoals gezegd is ook de montage van de armsteun een gemakkelijk project. Uiteraard zit er wel verschil in het type armsteun dat je koopt en maakt het ook verschil in welk merk auto je de armsteun monteert.