Auto polijsten voor een glimmend uiterlijk

Auto polijstenDoor je auto te polijsten geef je de vierwieler een spiegelglad en geweldig glimmend uiterlijk. Behalve dat door je auto te polijsten je auto er uitziet om door een ringetje te halen, is polijsten van je auto ook nog eens beschermend voor de autolak. Dit is zeker handig in de zomer, als het zonlicht nog wel eens voor schade aan je lak kan zorgen.

Polijsten: staat van de autolak speelt een belangrijke rol

In principe kan auto polijsten op elke willekeurige auto worden toegepast, dus ook op nieuwe auto’s. De staat van de lak van de auto speelt wel een rol. Is de lak verweerd dan kun je bijvoorbeeld beter geen gebruik maken van een poetsmachine en zul je handmatig aan de slag moeten gaan. Auto polijsten betekent dat je kleine krasjes en andere kleinere aantastingen van het lak verwijdert. Heb jij je auto gepolijst, dan voelt je auto heerlijk glad aan, als je het na de behandeling met de juiste middelen gepoetst hebt. Een professional kan je vertellen welke poetsmiddelen je daarvoor kunt gebruiken.

Polijsten begint standaard met het reinigen van je auto

Auto polijsten doe je in stappen en altijd begin je met het grondig reinigen van de auto. Belangrijk want anders kan auto polijsten juist schade aan de auto bezorgen. Is de auto gereinigd en gedroogd, kun je (bij voorkeur) in de schaduw beginnen je auto te polijsten. Dit doe je in kleine stapjes, deeltje voor deeltje al helemaal als je voor het eerst je auto polijst.

Met de hand of door het gebruiken van een poetsmachine

Je gaat al snel merken dat het polijsten van je auto best een pittige klus is. Ga je de gehele auto polijsten, maak dan bij voorkeur gebruik van een poetsmachine. Dit is beter voor jezelf en ook voor de kwaliteit van het polijsten. Kleinere oppervlakten kun je best met de hand doen.

Niet alleen heel fraai, ook beschermend voor de lak

Uiteindelijk breng je de waslaag aan met een middel dat je is aanbevolen door een specialist op dit vlak. De middelen verschillen nogal en is het ene middel geschikt voor donkere auto’s, daar is een ander dat weer voor lichtere auto’s. Maatwerk dus. Het polijsten van je auto maakt je auto niet alleen oogverblindend mooi, maar beschermt ook nog eens je lak. Polijsten is bijvoorbeeld een prima idee als je plannen hebt je auto van de hand te doen.  Bij DetailedWorks te Maarssen kun je terecht voor het polijsten van je auto.