Barbier Rotterdam

Een barbier is voor iedereen die enigszins om zijn uiterlijk geeft en haar op zijn of haar hoofd heeft van groot belang. Een barbier is eigenlijk de stoerdere mannelijkere versie van een kapper. Een barbier houdt zich naast het knippen van hoofdhaar, ook erg veel bezig met baarden en snorren. Een bezoek aan de kapper is vrij normaal, of dat de kapper bij jou thuiskomt. Bij een barbier is dat een ander geval, een bezoek aan de barbier wordt gezien als een uitje. Bij de barbier in Rotterdam word je op mannelijke wijze in de watten gelegd. Om de haren weer even goed te laten knippen, een verfbeurt, of zelfs een mooi getrimde baard te krijgen is een afspraak bij de barbier in Rotterdam een leuk idee. Vaak zit een bezoek aan de barbier gebonden aan een gebeurtenis. Zo loop je niet zomaar een barbier binnen maar zit er vaak een gedachte achter. Een frisse look op je verjaardag is natuurlijk altijd fijn. Wat dacht je van de bruiloft die eraan zit te komen? Daarvoor moet er zeker wel een bezoek aan de barbier worden ingepland om jouw baard tiptop in orde te brengen. Maar wat kan de Barbier eigenlijk allemaal? Waar is de kapsalon in gespecialiseerd?

Verschillende soorten haar

Als barbier zijnde moet je heel snel kunnen handelen. Zo is het haar van elke klant volkomen verschillend. Zo heb je mensen met dun, kort haar maar ook mensen met lang haar. Er zijn ook mensen die krullen hebben, die hebben een speciale behandeling nodig. Zo kun je haar opdelen in drie lengtes: kort, middellang en lang.

De meeste barbiers knippen het vaakst kort haar aangezien zij meestal alleen mannen knippen. Mannen zijn vaak impulsief en kijken in de Barbershop pas naar wat zij op dat moment willen. Een bekende look is natuurlijk de zijkanten opgeschoren en het welbekende kuifje. Ook wordt het vaak in elkaar overlopend geschoren, zo ziet je baard er nog mooier uit en lijkt het een geheel.

Mocht het korte haar niet bevallen en heb je echt geen zin om je haar lang te laten groeien is er altijd de mogelijkheid om het middellang te laten. Iets wat op dit moment erg in trek is binnen de samenleving. De barbier geeft vaak wat tips om er stoer uit te komen zien met wat langer haar. Een voorbeeld is het ouderwetse knotje.