Coaching en supervisie

Al jaren lang had mijn vrouw te maken met een heftige depressie. Ze had dan ook eigenlijk vrijwel nergens zin meer in. Dit maakte het voor mij ook enorm lastig, we deden namelijk nooit meer leuke dingen en ze was vrij vaak erg prikkelbaar. Ondanks dat ze de afgelopen tijd zo slecht in haar vel zat was ik nog steeds super gek op haar. We moesten dus echt samen gaan zoeken naar een gepaste oplossing. Ze had al meerdere therapieën gehad maar deze hielpen allemaal niet. Doen we omdat we gingen kijken of er nog meer mogelijkheden waarom kwamen al gauw uit bij coaching en supervisie. We hebben gekeken of dit zal me zou gaan met depressiviteit. Het bleek dus dat coaching en supervisie en juist voor kan zorgen dat iemand uit de negatieve sleur wordt getrokken. Toen we dit lazen leek het mijn vrouw en mij een erg goed idee om coaching en supervisie uit te proberen. Echt hè hadden we nog geen idee waar we terecht konden voor coaching en supervisie.

De zoektocht naar coaching en supervisie

We wisten dus zeker dat mijn vrouw deel woon nemen aan een coaching en supervisie programma. Dit motiveerde mij dan ook enorm om een geschikte praktijk hiervoor te vinden. Ik ben toen Coaching en supervisieook direct bezig geweest met het zoeken naar een mooie praktijk. Na even gezocht te hebben had ik een aantal praktijken op een rijtje gezet. Ik heb deze praktijken aan mijn vrouw laten zien en zij heeft uiteindelijk een keuze gemaakt. Omdat zij zo slecht in haar vel zat, besloot ik om contact op te nemen met het desbetreffende bedrijf. Ik heb toen telefonisch een afspraak voor mijn vrouw ingepland.

De supervisie en coaching

Doen ik een afspraak in had gepland met het desbetreffende bedrijf was ik eerlijk gezegd best wel zenuwachtig. Ik hoopte natuurlijk dat dit echt goed zou uitpakken, maar had ook slechte ervaring gehad met andere hulpverleners. Mijn vrouw stond hier erg negatief tegenover en dit maakt het dan van mij ook nog lastiger. Op de dag dat mijn vrouw haar eerste afspraak had heb ik haar naar de praktijk gebracht. Ik ben toen gaan wachten totdat ze klaar was met haar eerste afspraak. Toen ze naar buiten liep file het me al gelijk op dat ze een stuk vrolijker was. Ik heb haar toen gevraagd hoe het gesprek was verlopen en ze vertelde mij dat het erg fijn was. Na dit eerste gesprek merkte mijn vrouw en ik ook al gelijk verbeteringen in onze relatie. De supervisie en coaching hadden dus wel degelijk een positief effect op mijn vrouw, dit merkten we vooral later in het proces.