Een dagje uit in Utrecht

Utrecht is één van de grootste steden van Nederland, en is de afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid. Steeds meer dagjesmensen, en toeristen, vinden de weg naar de prachtige stad. Niet alleen om te winkelen, maar ook om bijvoorbeeld de Domtoren of één van de prachtige museums te bezichtigen. Maar een dagje Utrecht is natuurlijk niet compleet zonder een heerlijke maaltijd. En gelukkig kun je goed uit eten in Utrecht. En niet alleen ‘s avonds kun je genieten van de lekkerste maaltijden. Ook tijdens de lunch is er meer dan genoeg keuze.

De lunch

Een voedzame maaltijd rond de middag is nét zo belangrijk als ‘s avonds. Zeker wanneer je druk bent met het bezichtigen van een nieuwe stad. Gelukkig kun je zeer goed lunchen in Utrecht. Er zijn tientallen restaurants die de lekkerste gerechten op hun menukaart hebben staan. Denk bijvoorbeeld aan tosti’s, panini’s, wraps en verschillende soorten soep. En wil je liever in beweging blijven tijdens de lunch? Kies dan voor één van de eettentjes waar je gemakkelijk een broodje of maaltijd to-go kunt halen.

Het dinner

Natuurlijk sluit je je heerlijk dagje Utrecht af met een lekker dinner in de stad. Want ook voor het avondeten biedt Utrecht ontzettend veel keuze. Wil je bijvoorbeeld uitgebreid dineren, of kies je toch liever voor de snelle hap? Alles is te vinden in Utrecht, waardoor je je keus helemaal kunt laten afhangen van waar je trek in hebt. Italiaans? Frans? Japans? Voor iedereen is er iets wils.

De high-tea

Maar afgezien van de volledige maaltijden, is er nog iets lekkers te vinden in Utrecht. Want misschien heb je rond koffietijd wel zin om even een moment van rust in te plannen. Dan kies je natuurlijk voor een lekkere high-tea in Utrecht. Tijdens een high-tea kun je namelijk niet alleen genieten van een lekker kopje thee, maar ook van heerlijke lekkernijen. Denk bijvoorbeeld aan scones, macarons, cake en verschillende belegde sandwiches. De perfecte combinatie tussen zoet en hartig lekkers.