Gezinstherapie Eindhoven

Gezinstherapie Eindhoven

 

Soms vindt er een probleem plaats binnen je gezin. Dit komt vaak doordat een iemand binnen het gezin last heeft van een probleem. Dat probleem heeft dan ook vaak invloed op de andere leden van het gezin. Als dit probleem niet meer op te lossen is binnen het gezin zelf of met individuele therapie. Is het een goede keuze om te kiezen voor gezinstherapie. Bij gezinstherapie wordt er niet alleen aandacht besteed aan de persoon die te maken heeft met een probleem, maar wordt er ook aandacht besteed aan de belangrijke naasten. Bij gezinstherapie staat de interactie en de relatie tussen gezinsleden centraal. Tijdens gezinstherapie besteedt een psycholoog niet alleen aandacht aan de interactie als er sprake is van problemen in het gezin, maar ook wanneer het wel goed gaat. Dus je kijkt niet alleen naar de problemen en de klachten, maar ook naar de kracht die er is binnen het gezin. Door hier bij stil te staan ontstaat er een hoop ruimte om met elkaar de problemen en de klachten aan te pakken. Bij gezinstherapie wordt er vanuit gegaan dat behalve het probleem zelf, ook relationele, sociale en culturele context altijd een rol spelen.

Voordelen gezinstherapie Eindhoven

Met gezinstherapie los je niet alleen het probleem op, maar ook wordt de verbinding tussen de gezinsleden versterkt en wordt de sfeer binnen het gezin beter. Het zorgt er ook voor dat jullie in de toekomst problemen makkelijker kunnen aanpakken. Jullie kunnen er dan op een nieuwe manier mee omgaan. Doordat je als patiënt er niet alleen voor staat maar kan steunen op de rest van je gezin, vindt er veel sneller herstel plaats en verminderd de kans op terugkeer van problemen met grote marges. Bij wat voor problemen kan je gezinstherapie Eindhoven inschakelen?

Gezinstherapie kan voor veel verschillende problemen worden ingezet. De meest voorkomende problemen zijn bijvoorbeeld: wanneer je als ouder tegen opvoedproblemen aanloopt bij je kind. Of wanneer kinderen of jongeren gedragsproblemen laten zien, thuis of op school. Ook als er thuis een gespannen of gewoon een ongezellige sfeer heerst door ruzies, relatieproblemen tussen ouders of andere spanningen is gezinstherapie inzetbaar. Als iemand in het gezin niet lekker in zijn of haar vel zit of veel depressieve gevoelens ervaart heeft dit effect op iedereen in het gezin. Soms meer dan dat je zelf denkt. Dus vergeet nooit dat gezinstherapie altijd helpt om de sfeer thuis te verbeteren.