Gitaarles Vlaardingen

Gitaarles Rotterdam

Lijkt het je leuk om gitaar te leren spelen? De gitaar is een geweldig muziekinstrument en of je het nu als hobby op wilt pakken of misschien ooit in een band wilt spelen, het is nooit te laat om te beginnen met gitaarles Vlaardingen.

 

Verschillende soorten gitaren

Je hebt verschillende soorten gitaren en welke soort je wilt leren bespelen ligt helemaal aan je persoonlijke smaak. Je hebt natuurlijk de akoestische gitaar die voorzien zijn van nylonsnaren (veelal gebruikt voor Spaans of de klassieke gitaar), maar je hebt ook akoestische gitaren met stalen snaren. Daarnaast heb je ook nog de elektrische gitaar, de basgitaar en een baritongitaar. We komen hier later op terug.

Je kunt gitaar leren spelen in verschillende genres; van pop tot rock, van klassiek tot metal, en van country tot blues. Gitaar spelen verveelt nooit! En of je nu een beginner bent of een gevorderde gitaarspeler; de lessen worden geheel afgestemd op jouw niveau.

 

Hoe ziet een gitaarles eruit?

Uiteraard is een gitaarles in Vlaardingen geheel afhankelijk van het niveau waarop je begint met spelen en jouw persoonlijke interesses. Allereerst wordt er veel aandacht besteed aan de basiskennis van de gitaar en de verschillende technieken waarmee je snaren aan kunt slaan. Ook leer je om noten te lezen en een stukje muziektheorie hoort er ook bij.

Heb je al wat meer ervaring met gitaar spelen en wil je vooral bijspijkeren op het gebied van de techniek? Da kan natuurlijk ook. Er zal dan meer gefocust worden op een specifieke muziekstijl.

 

Een elektrische of akoestische gitaar?

Wil je zelf een gitaar aanschaffen? Weet dan dat er grote verschillen zijn tussen gitaren. Het kopen van een gitaar is een flinke investering, dus zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de verschillende kenmerken. Kies je bijvoorbeeld voor een elektrische of akoestische gitaar? Een akoestische gitaar is klassiek en heeft zachte nylon snaren met een wat bredere hals.

Je kunt er ook voor kiezen om een gitaar te kopen met stalen snaren. Je bespeelt deze gitaar met een plectrum. Of heb je liever een elektrische gitaar? Je kunt dan met een versterker spelen en verschillende gitaareffecten gebruiken. Bij de aankoop van een elektrische gitaar moet je er wel aan denken dat je dus ook een versterker aan moet schaffen.