Groen kinderdagverblijf Amstelveen voor een gezonde levenswijze

Groen kinderdagverblijf AmstelveenBen jij op zoek naar een kinderdagverblijf voor je kind maar heb je wel eisen erbij. Er zijn namelijk heel wat kinderdagverblijf mogelijkheden in Nederland maar niet elke zal aansluiten bij de eisen van de ouders. Ben jij bijvoorbeeld als ouder een persoon die betrokken is bij de natuur en het maatschappelijk verantwoord denken? Dan is het wel zo verstandig om je kind in hetzelfde milieu op te voeden zodat deze niet vervreemd van de natuur. Te veel kinderen die vandaag de dag vreemden van de natuur zijn geworden. Dit wil je als ouder natuurlijk niet voor je kinderen want de natuur biedt juist zoveel mogelijkheden! Denk ten eerste alleen maar aan hoe gezond het is voor een kind om in de frisse buitenlucht lichaamsbeweging te krijgen. Niet alleen beweging maar ook ontwikkeling op het gebied van wereldkennis. Vreemd van de natuur zijn betekend dat je je afsluit van moeder aarde. Wat een groen kinderdagverblijf allemaal kan doen voor je kind lees je hier verder in deze blog.

De beleving van de natuur

Wanneer mensen vragen wat een groen kinderdagverblijf is dan kan dat moeilijk te beantwoorden zijn. Het draait erom dat er een mogelijkheid is voor de kinderen om zich te binden met de natuur. Vandaag de dag groeien kinderen met steeds meer afstand van de natuur op. Dit is erg gevaarlijk want moeder aarde was er al voor hun en zal er ook na hun nog zijn. Dit is de reden dat men goed moet gaan omgaan met de wereld. Tegenwoordig letten steeds meer mensen en bedrijven op de impact van hun doen en laten op de natuur. Wanneer jij het beste voor wil hebben met je kinderen maar ook weer met je toekomstige kleinkinderen, dan kan je het beste je kinderen bewust maken van de natuur om hun heen.

Wanneer je bijvoorbeeld in het centrum opgroeit van een stad dan kom je niet snel in aanraking met de wilde natuur. Natuurlijk komt een kind in aanraking met struiken en bomen maar de natuur is veel meer dan dat. Er horen ook de dieren en insecten bij die de natuur in leven houden. Een kind dat opgroeit zonder te weten wat een bij doet zal daar geen waarde aan hechten en dus geen rekening mee houden. Help niet alleen je kind maar de hele samenleving door hem of haar naar het groen kinderdagverblijf te sturen.