Heerlijk Zuid Amerikaans eten 

Zuid Amerikaans etenHet eten in landen die bezoekt maakt een groot deel uit van je reiservaring. Vaak zijn er allerlei nieuwe gerechten te ontdekken en geregeld zijn er ingrediënten die je nog niet kende. Zuid Amerikaans eten kent veel verschillende gerechten. Elk land heeft wel weer zijn eigen specialiteit. Of je nou streetfood uitprobeert of gaat eten in een van de luxere restaurants. 

Bekend Zuid Amerikaans eten

In Zuid-Amerika heb je natuurlijk veel bekend Zuid Amerikaans eten. Zo heb je bijvoorbeeld de Argentijnse barbecue, deze is wereldberoemd. In Argentinië wordt dit Asado genoemd. Het zijn grote lappen vlees die perfect worden gegrild op de hete barbecue. Hierbij wordt vaak het Argentijnse chimichurri sausje als dip genomen. Mate maakt een groot deel uit van de cultuur in Paraguay, Uruguay en Argentinië. Mate lijkt op thee, maar is gemaakt van de Mate plant. De smaak is net als thee bitter. In alle drie de landen wordt het drankje net iets anders gedronken. In Paraguay drinken ze het koud, in Argentinië met suiker en in Uruguay juist heet zonder suiker. Op de straten van Buenos Aires vind vooral het gerecht Choripan terug. Choripan is een gegrilde worst dat op een stuk brood geserveerd wordt. Ander heel populair Zuid Amerikaans eten is Empanadas. Empanadas kun je in heel Zuid-Amerika eten. Het is een pasteitje van deeg dat gevuld is en daarna gefrituurd is. Er zijn heel erg veel verschillende vullingen hiervoor. Bekende vullingen zijn gehakt en kip. 

Wat is een huiskamer restaurant?

Een huiskamer restaurant is het uitoefenen van een restaurantbedrijf in een omgeving die normaal gesproken wordt gebruikt voor privé bewoning, maar waar nu mensen tegen betaling kunnen komen eten. De koks bepalen zelf het menu en de prijs. Er is natuurlijk niks zo persoonlijk als in iemands woonkamer eten. Vaak zijn hier ook andere mensen en doordat het vaak zo’n kleine ruimte is, ontmoet je snel andere mensen. Het zal je verbazen hoe snel mensen aansluiting vinden. Je kunt bij een huiskamerrestaurant meekijken in de keuken. Doordat de keuken vaak in dezelfde ruimte is kun je meekijken met de koks. Zo kun je zien met hoeveel plezier hun het eten klaar maken, en je kunt zelfs nog nieuwe recepten te horen krijgen. Het leuke aan een restaurant in een woonkamer, is dat het menu erg divers is. Omdat je alle vrijheid hebt om zelf te bepalen wat er gekookt gaat worden kun je veel verschillende keukens proeven. Bij Happy Latinos te Rotterdam kunt u terecht voor de heerlijkste Zuid Amerikaanse gerechten.