Jouw wekelijkse bezoek aan de kapper

De meeste mannen en vrouwen bezoeken tegenwoordig vrij regelmatig de kapper. Onder jongvolwassen mannen is het zelfs gebruikelijk om de kapper één tot twee keer per week te bezoeken. Komt dit doordat men tegenwoordig zo ijdel is of zit hier een andere reden achter? Het kan goed kloppen dat we in de huidige samenleving steeds ijdeler worden. Sociale media draagt hier bijvoorbeeld aan bij. Denk bijvoorbeeld aan Instagram en Snapchat, platforms die bedoeld zijn om foto’s met elkaar te delen. Iedereen wil er op een foto op zijn best uitzien en een goed geknipt kapsel hoort hier ook bij. Twintig jaar terug maakte je misschien een klassenfoto, maar veel vaker werden er geen foto’s van je gemaakt. Je wist vaak van tevoren al wanneer je gefotografeerd zou worden en kon dus de dag van tevoren nog langs de kapper.

In de huidige samenleving is het gebruikelijk dat er ieder moment een foto van je gemaakt kan worden. Als jij met je vrienden op pad gaat, is de kans groot dat er een foto wordt gemaakt om het moment vast te leggen. Ben je actief op social media? Dan verwachten jouw volgers hoogstwaarschijnlijk dat je zo nu en dan ook iets van jezelf laat horen, uiteraard inclusief mooie foto. Of social media de enige reden is dat de meeste mensen tegenwoordig zo vaak naar de kapper gaan? Dit is uiteraard ook weer niet het geval.

Moderne kapsels vragen veel aandacht

Een andere oorzaak dat men zo vaak naar de kapper gaat, is het feit dat moderne kapsels ook gewoon veel meer aandacht vragen. Neem bijvoorbeeld het ouderwetse bloempotkapsel. Dit kapsel kon men relatief eenvoudig zelf bijhouden, waardoor een bezoek aan de kapper overbodig was. In de jaren 80 droegen de mannen lange kapsels. Ook in deze periode kwam het wekelijkse bezoek aan de kapper dus nog niet voor.

Tegenwoordig dragen veel mannen een opgeschoren kapsel. Dit is een kapsel waarbij het bijna essentieel is om wekelijks de kapper te bezoeken. Ook vrouwen kiezen steeds vaker voor een korte haardracht, zoals de pixie cut bijvoorbeeld.

Onze conclusie

Dat mensen steeds vaker naar de kapper gaan, heeft meerdere oorzaken. Toch is het zeker geen ramp dat mensen er steeds vaker voor kiezen om naar de kapper te gaan. Wij vinden een strak kapsel zelf namelijk ook erg belangrijk. Wij vinden dit dan ook zeker geen verkeerde trend.