Kledingwinkel Haarlem, voor ieder wat wils

Kledingwinkel HaarlemGelukkig zijn ze er nog in voldoende mate, de kledingwinkel in je stad of dorp waar jij je heren- of dames kleding haalt en een broekje meeneemt voor je kleine dochter. Gemakkelijk hebben ze het echter niet en in bepaalde dorpen krijgen bewoners zelfs ruzie over het verdwijnen van de kledingwinkel in Haarlem.

Morren over leegstand en zelf online shoppen

Om over dat laatste te beginnen; je ziet in dorpen en steden steeds meer panden leeg staan. Daar is vervolgens veel gemor over, want leegstand maakt geen enkel centrum er leuker op. Aan de andere kant kopen de mensen die morren al hun kleding online en zijn ze dus indirect verantwoordelijk dat weer een kledingwinkel vanwege gebrek aan klandizie de deuren sluit. Sterker nog, mensen durven zelfs naar de winkel in het dorp te gaan om daar een bepaald kledingstuk te passen om die vervolgen online te kopen. De reden is vaak de prijs. Online is de kledingwinkel vaak een paar euro goedkoper. Behalve dat speelt ook de factor tijd een rol. Nu mensen het steeds drukker lijken te krijgen, is online shoppen op de bank een aantrekkelijke optie.

Online shoppers hechten geen waarde aan service

Mensen die online shoppen en niet bij de kledingwinkel om de hoek, hechten kennelijk niet aan service. Maar ze klagen wel als de broek of het shirt dat ze besteld hebben toch te klein uitvalt. Om de hoek had je wél de juiste maat gekocht. Service mag best een beetje geld kosten en onderschat het belang van een goede service niet. De medewerkers om de hoek willen echt alles voor je doen en je helpen bij het vinden van het juiste kledingstuk. Daar mag best iets tegenover staan.

Consument doet mee impulsaankopen

Gelukkig wordt het karakter van de winkelcentra in Nederland voor een groot deel nog steeds bepaald door kledingwinkels. Zeker sinds de economie weer redelijk in orde is doen mensen meer impulsaankopen. Die maken even een rondje door het dorp of de stad en besluiten nu de crisis voorbij is net even eerder wel dat ene kledingstuk mee te nemen. En dat maakt net het verschil voor de hardwerkende ondernemers die tegen alle stormen in het hoofd boven water wisten te houden. En ach, door een bezoek aan de kledingwinkel in het dorp kom je er ook nog eens uit én in beweging en is het goed voor de sociale contacten. En ook daar is niets mis mee.