Kroegen Rotterdam centrum voor de gezelligheid

Kroegen Rotterdam CentrumZeker als je woont en werkt in een hectische wereldstad als Rotterdam is het goed zo nu en dan eens stoom af te blazen. In Rotterdam heb je voorzieningen genoeg en veel mensen nemen aan seizoenkaart bij een van de drie betaald voetbalclubs die Rotterdam rijk is, om zo elke week even die bekende stoom af te blazen. Behalve dat is het ook goed – ook voor je relatie- om zo nu en dan de kroegen in Rotterdam eens met een bezoek te vereren. Niets gezelliger dan slap ouwehoeren ergens in een borrel café in Rotterdam. Zelfs met je vrouw.

In het café hoor je de laatste roddels

In de kroegen van Rotterdam worden gelukkig nog steeds de stads- en wereldproblemen besproken, uiteraard onder het genot van een drankje en tegenwoordig ook vaak een prima hapje. Je komt er zomaar bekenden tegen, je hoort er de sterke verhalen, pikt er nieuws op en vindt er de vrouw van je dromen. In de kroegen in Rotterdam gebeurt het en hoor je nog eens wat en zeker de laatste roddels.

In Rotterdam heb je in elk geval nog iets te kiezen

Ben je woonachtig in Rotterdam, dan mag jij bepaald niet klagen over het aanbod kroegen, dat is in het dorp tegenwoordig wel anders. Daar hebben de kroegbazen steeds meer moeite het hoofd boven water te houden en mag je als dorpeling blij zijn dat er nog een café is waar je even de gemeentepolitiek en de voetbalclub bespreekt. Hoe anders is dat in Rotterdam. Kroegen Rotterdam vind je te kust en te keur. Zo kun je nog steeds naar dat bruine café, met van die kleedjes op tafel, waar de piraten muziek uit de boxen schalt. Je kunt ook naar de modern en strak ingerichte cafés waar je de laptop inplugt en lekker gaat zitten te werken. Buurtcafés heb je er net zo veel als clubcafés van de clubs Sparta, Excelsior en uiteraard Feyenoord.

Bij Bierboutique zijn ook de vrouwen heel erg welkom

Vorig jaar zag je dan ook veel kroegen in Rotterdam centrum terug in de jaarlijkse Top 100 die gepubliceerd werd. Op de eerste plaats wat betreft Rotterdam eindigde Bierboutique; toevallig een mix van modern en bruin én een plek waar zeker ook de vrouwen heel erg welkom zijn. En dat was vroeger ook wel anders toen het café vooral weggelegd was voor de man. Wat betreft Rotterdam kregen onder meer ook Van Zanten, Walenburg en Reijngoud een eervolle vermelding in de top 100.