Manicure Amsterdam voor mooie handen

Manicure AmsterdamJe bent manicure als jij je beroepsmatig bezighoudt met de verzorging van de handen en de nagels van die handen. Doel van deze behandelingen is het tot rust brengen van de handen terwijl ook het verfraaien van nagels en handen een doel kan zijn.

Van handmassage tot het scrubben van de handen

Behandelingen die een manicure uitvoert zijn onder meer het reinigen van de handen. Het insmeren van de handen met een verzorgende lotion en het geven van een handmassage behoren ook tot het takenpakket. Ook het scrubben van de handen is onderdeel van het werk van de professional in handen en nagels. Daarnaast worden paraffine behandelingen uitgevoerd; het behandelen van de hand met een warme en vloeibare paraffine die voor voeding en hydratatie zorgt.

Het verzorgen en terugduwen van de nagelriemen

Ook de meer specifieke behandelingen zoals bijvoorbeeld het verzorgen en terugduwen van de nagelriemen, het knippen en vijlen van nagels en het polijsten van nagels worden door een manicure verzorgd, zoals bij de manicure ook de nagels gelakt kunnen worden. In dat geval wordt dan een basislak en eventueel een topcoat aangebracht.

Overeenkomst met de werkzaamheden van de nagelstylist

Desgewenst kunnen kunstnagels aangebracht worden en geeft de manicure advies over het verzorgen van de handen. Je kunt dus inderdaad stellen dat er overeenkomsten zijn met de werkzaamheden van een nagelstylist, al hebben behandelingen bij een stylist alleen verfraaiing en versteviging als doel.

Vaak in de eigen studio werkzaam

De meeste manicuren doen hun werk in hun eigen studio en maken niet zelden onderdeel uit van een algemene schoonheidssalon. Ook in de grotere thermen of badhuizen stuit je zomaar op een manicure, uiteraard niet te verwarren met een pedicure die weliswaar zo ongeveer dezelfde werkzaamheden uitvoert als de manicure maar dan voor de voeten.

Geen mbo-opleiding, wel veel cursussen en trainingen

Ben je manicure, dan word je beroep overigens niet beschermd. Dit bekent dat iedereen die dit wil zomaar een salon mag openen en zich manicure mag noemen. Er zijn ontzettend veel en steeds weer nieuwe cursussen en trainingen die je kunt volgen om je kwaliteiten en kennis verder uit te breiden. Deze opleidingen duren soms een paar dagen, maar kunnen ook wel een half jaar in beslag nemen. Een erkende mbo-opleiding om manicure te worden bestaat niet. Wel kun je via de opleidingen schoonheidsspecialist – op niveau 3- en allround schoonheidsspecialist (niveau 4) je later toeleggen op de specifieke werkzaamheden van een manicure.