Oldtimer onderhoud om de oltimer zo mooi mogelijk te houden

Oldtimer onderhoudBen jij de trotse eigenaar van een oldtimer dan is het uiteraard zaak je oldtimer zo mooi mogelijk te houden, want alleen dan houdt je auto zijn waarde of wordt ie zelfs meer waard. Dan dien je dus wel goed oldtimer onderhoud te plegen of te laten plegen. Wij geven je alvast wat tips voor goed oldtimer onderhoud en dan specifiek over het reinigen van je grote trots.

Poets je oldtimer nooit in de warmte

Goed oldtimer onderhoud is in elk geval niet je oldtimer in de warmte poetsen. Dit is slecht voor de lak. Verder is het ook belangrijk dat je de poetsdoeken die je gebruikt gescheiden houdt. Voor je het weet wrijf je vuil in de lak en daar wordt je oldtimer allesbehalve mooier van, zoals deze manier van poetsen in geen enkel oldtimer onderhoud boek zal staan. Nog iets; droog je auto niet met een zeem, ook al deed je opa dat wel en zou je dus denken dat dit dus prima is voor je oldtimer. Vergeet ook oude T-shirts of overhemden maar gebruik alleen microfiber doeken of doeken van katoen. Voorts breng je in het kader van foutief oldtimer onderhoud nooit rechtstreeks wax aan op de lak.

Begin altijd met je wielen en banden

Als je iets van plan bent met rubber beschermers, kijk dan goed of er geen oplosmiddelen in verwerkt zitten om zo beschadigingen aan banden, rubbers van de ramen en slangen te voorkomen. Begin overigens als jij je wekelijkse reinigingswerkzaamheden uit gaat voeren met de wielen en banden. Daar zit vaak het meeste vuil en wacht je tot het laatste moment dan kan dit vuil zomaar elders op de auto terechtkomen. En dat wil jij niet en je oldtimer evenmin.

Brengt hooguit twee laagjes wax aan voor de poetsbeurt

In het boek Oldtimer onderhoud staat nergens dat je afwasmiddel gebruikt, dus doe je dat niet. Vermijd bij voorkeur ook glasreiniger op basis van ammonia voor het schoonmaken van je ramen. Als je knoeit op het dashboard of de bekleding, dan kan dit zomaar lelijke vlekken opleveren. Wie goed oldtimer onderhoud wil plegen die brengt nooit te veel wax aan, maar hooguit twee laagjes en werkt uitsluitend met doeken die goed gereinigd zijn. Was de doeken na het reinigen van je oldtimer niet met wasverzachters. Die kunnen namelijk chemicaliën achterlaten en die chemicaliën kunnen bij een volgende poetsbeurt weer voor schade aan de lak zorgen.