Online marketing om je prospecten te bereiken

Wanneer je met je onderneming denkt aan de toekomst dan denk je aan online marketing. Je boodschap nog over laten komen in de 21e eeuw zonder online marketing is praktisch onmogelijk. Natuurlijk zal er altijd een uitzondering zijn maar vaak gaat het dan om bedrijven met een flink marketingbudget. Ben jij nou niet een bedrijf dat een budget van een aantal miljoen heeft? Neem dan contact op met online marketing om alsnog je boodschap over te brengen op de prospecten.

 

 

Waar voor je geld

Waar men vroeger, bij de opkomst van reclame op tv, duizenden guldens weg gooiden voor een aantal seconden op tv was het bereik eigenlijk zeer slecht. Het ROI, return on investment, is dan vandaag de dag stukken hoger. Met een klein bedrag bereik je nu een grotere groep die geaffilieerd is met het onderwerp. Dit betekent dat de mensen die je bereikt al eerder interesse hebben getoond. Dit is af te lezen aan de digitale voetafdruk van deze prospecten.

Nu is er slechts de boodschap besproken maar de toegevoegde waarde ligt juist bij het analytisch vermogen.

Online marketing

Wat kan je allemaal analyseren?

De meerwaarde van online marketing is de mogelijkheid om alles tot in detail te analyseren. Met al deze informatie kan je relativeren en je boodschap aanpassen. Door middel van verschillende programma’s die op de markt zijn kan je inzicht krijgen in de door jou geleverde boodschap. Je kan dan tot in detail inzicht krijgen over hoe de prospecten jouw boodschap hebben ervaren. Hoe lang bleef de boodschap open staan maar ook hoeveel van de prospecten door klikte naar de website.

Met deze informatie kan je precies meten wat het rendement was van de uitgezonden boodschap. Vervolgens kan je hierop inspelen door je online marketing aan te passen aan de hand van de opgeleverde gegevens. Stel je voor dat je hierdoor op macro en microniveau je online marketing kan aanpassen aan je doelgroep. Door te spelen met de boodschap, het bereik maar ook de grafische kant ervan.

De psychologie erachter

Onderzoeken die uitgevoerd worden in naam van internet marketing bieden ook inzicht in de psychologische werking van de online marketing. Zo kan een boodschap gemeten worden aan de hand van de opmaak. Rood staat bijvoorbeeld voor energie terwijl dat misschien helemaal niet bij je boodschap past! Door gebruik te maken van de diensten van online marketing krijg je toegang tot een scala aan services die je bedrijf naar een hoger niveau tilt.