Op zoek naar een fiets reparatie Etten-leur?

Je bent aan het fietsen met je kinderen, vrienden of klasgenoten en je fiets maakt in een keer rare geluiden. Je weet niet wat er aan de hand is en je kan het probleem zelf niet oplossen. Je wilt wel dat je fiets het goed doet zodat je heel veel veilige kilometers kan afleggen. Je gaat op zoek naar een fiets reparatie. Het is zonde om je fiets weg te doen als je zeker weet dat hij nog gerepareerd kan worden. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je iemand zoekt die jouw fiets kan repareren.

Zelf doen? Of toch iemand anders laten doen.

Het is natuurlijk mogelijk om je fiets zelf te repareren. Als je de nodige spullen ervoor hebt en precies weet wat je moet doen. Daarom staan er hier een paar tips die ervoor zorgen dat je altijd eerst kan kijken of je het zelf kan doen. Dit scheelt je natuurlijk veel kosten. Hier lees je een aantal tips. Om te beginnen met het meest voorkomende probleem van alle fietsen; een lekke band. Niets is zo vervelend dan een lekke band, fietsen lukt hierdoor simpelweg gewoon niet meer. Hoe het is gekomen blijft ook altijd een raadsel. Voorbeelden van lekke banden op het station zijn het meest vreemd. Waarschijnlijk dacht iemand weer grappig te zijn en je fietsband lek te steken. Maar hoe plak je nou je eigenband? Een eigen fiets reparatie: zet je fiets op de kop en kijk of de buitenband is beschadigd. Controleer op glas, spijkers, doornen. Zie je iets? Probeer het er dan voorzichtig uit te halen. De binnenband is lek, zo ga je ermee om. Als je de buitenband aan één kant van het wiel losmaakt kun je daarna de binnenband eruit halen om deze te plakken.

Nu gaan we de band van de velg halen. We beginnen niet bij het ventiel, maar een stuk hiervan verwijderd en steken een van de bandenlichters onder de rand van de buitenband en halen deze om met de bandenlichter, zodanig, dat de buitenband iets over de rand komt te liggen en vervolgens haken we de bandenlichter vast aan de spaak die er direct onder ligt. Nu kan de binnenband uit de buitenband worden gehaald, waarbij niet vergeten moet worden om het ringetje, wat op de velg zit en waarmee het ventiel op zijn plaats wordt gehouden, los te draaien.