Sauna Breda

Sauna Breda

Opzoek naar een sauna in Breda? Keuze genoeg! Maar waarom is het goed om van tijd tot tijd naar een sauna te gaan? Ik vertel het je!

 

Waarom de sauna goed voor je is

Naar de sauna gaan heeft heel wat voordelen, niet enkel voor je fysieke, maar ook voor je mentale gezondheid. Benieuwd naar de voordelen dat een sauna jou kan bieden? Lees dan snel verder!

 

Je komt volledig tot ontspanning

We hebben het steeds drukker, een drukke job, hobby’s en een gezin om te onderhouden. In tijden zoals deze is het belangrijker dan ooit om af en toe tot ontspanning te komen en er is geen betere manier om dat te doen, dan door een bezoekje aan de sauna te brengen. Als je een bezoekje aan de sauna brengt dan zal je stress snel wegsmelten, je bent eventjes weg van de buitenwereld en de hitte zorgt ervoor dat je lichaam in relaxtoestand komt. Ook s ‘nachts zal je meer rust ervaren, want de serotine die in je lichaam vrijkomt door de sauna zorgt voor een betere nachtrust!

 

Het verlicht pijn

Als je last hebt van pijn, voornamelijk spierpijn, dan is een bezoekje aan de sauna de beste oplossing. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat een sauna bedraagt aan de vermindering van spierpijn én een goed spierherstel bevordert. Om die reden is een bezoekje aan de sauna ideaal ook wanneer je net gaan sporten bent. Niet enkel de gewone sauna, maar ook de infraroodvariant heeft een goede invloed op je spieren!

 

Een betere doorbloeding

Een bezoekje aan de sauna zorgt er ook voor dat je doorbloeding verbetert. Dit komt door de hitte, die je bloedcirculatie stimuleert. Ook afvalstoffen worden sneller afgevoerd door het zweten. Een goede bloeddoorstroming is belangrijk voor je lichaam. Het bloedt vervoert namelijk voedingstoffen en zuurstof en als de bloedstroom niet meer goed loopt dan kunnen er allerlei klachten ontstaan. Met een bezoekje aan de sauna kan je dit dus vermijden!

 

Het verbetert je weerstand

Een sauna zorgt ervoor dat je meer witte bloedcellen aanmaakt en deze zorgen voor een betere weerstand. Dat wordt niet zomaar vermoed, het werd bewezen door verschillende studies die uitgevoerd werden. Als je weerstand beter is, dan zal je meer bestand zijn tegen allerlei ziektes. Sauna is dus erg goed voor je algemene gezondheid!