Straatanimatie om het wat op te leuken

StraatanimatieBen jij bekend met de term straatanimatie? De bekendste vorm hiervan is de carnaval. Natuurlijk is dit een feestdag, maar zeker gerelateerd. Je ziet allemaal mensen in de meest bizarre kostuums en met de gekste geluiden. Ook wordt er vaak een voorwerp meegebracht. Zoals een over de top versierde auto of een muziekinstrument. Bijna iedereen blijft wel staan wanneer het gaat om straatanimatie. Er zijn honderden foto’s op internet te vinden. Ook zijn er veel mensen die deze drukte opzoeken. De een vindt carnaval gek genoeg en houd het op een keer per jaar. De ander kan er geen genoegen van krijgen en vindt het nooit te gek. Toch is er een ding zeker, ongeacht de reden van het evenement, het is altijd een spektakel om naar te kijken.

Waarom straatanimatie?

Sommige verenigingen vinden het gewoon leuk om weer eens op te treden op het grote plein. Andere keren heeft het zeker een betekenis. De oudste stad van Nederland, Nijmegen, heeft regelmatig straatanimatie dat de Middeleeuwen animeert. Hierbij worden er de hele dag activiteiten gedaan dat resulteert tot een dag uit het verleden. Ook in Amsterdam is er regelmatig deze vorm van animatie te vinden, met als doel meerdere toeristen werven.

Straattheater boeken

Wat de meeste toeristen binnen werft is het straattheater. Er zijn hier een heleboel vormen van. Een man die vuur spuwt, mensen die een gekke dans uitbeelden of een lichtshow. Een straattheater is altijd een spektakel, op welke manier dan ook. Daarom is een straattheater boeken een goed idee. Dit zou je kunnen doen als gemeente, maar ook als jij de buurtactiviteit organiseert. Het theater is voor jong én oud een bezienswaardigheid. Of het nou gaat om een vuurwerkshow of om de nieuwste dansgroep. Welke activiteit past het best bij jouw stad of buurt? Heb je wat inspiratie nodig? Op internet zijn heel wat voorbeelden te vinden. Een straattheater boeken is altijd een goed idee.

Jeugdtheater boeken

Er zijn ook theaters speciaal gericht op kinderen. Voor op het marktplein, maar ook voor op het marktplein. Een jeugdtheater boeken is een leuk idee voor als de ouders willen shoppen en de kinderen even rust nodig hebben. Er is altijd een volwassene bij die op de kindjes let. Ook kan je een jeugdtheater boeken voor wanneer je er een gezinsuitje van wilt maken. Leer de nieuwste kinderliedjes met het bijbehorende dansje natuurlijk.