Valbeveiliging voor veiligheid op het werk

ValbeveiligingWerkt jouw personeel in de bouw? Dan moeten deze zijn voorzien van veilige spullen, het is super belangrijk dat je jouw personeel voorziet van de goede kleding en andere materialen. Kun jij het je voorstellen dat mensen op het kantoor hun eigen computer moeten kopen en dat zij hun eigen spullen moeten aanschaffen? Als je dat op het kantoor zou voorstellen dan zouden alle mensen beginnen te lachen, het is dus belangrijk dat je dit in de bouw ook niet doet en dat je mensen in de bouw voorziet van genoeg dingen. Als je dit doet dan wordt de veiligheid vergroot en zullen zij ook beter gaan werken zullen zij zich ook gewaardeerd worden, het is super belangrijk dat jij jouw personeel voorziet van waardering want daar gaat jouw personeel beter en harder van werken. hoe slecht is het als jouw personeel tegen mensen uit hun sociale kring zeggen dat zij niet met veilige spullen werken en dus risico lopen op letsel. Zorg er voor dat je deze dingen hebt geregeld zoals valbeveiliging, als je dit niet doet kun je zelf aangeklaagd worden. het per wet verplicht uw werknemers veilig te laten werken dus doe dit dan ook.

Kleding

Je moet jouw personeel voorzien van de juiste kleding, dit is ook nog eens reclame voor jouw bedrijf. naast dat je kleding moet geven moet je ook zorgen voor werkschoenen met stalen neuzen en voor een helm. Als je dit niet doet loopt dat jouw personeel groot risico om ongelukken en letsel te krijgen. Je kunt de spullen eenvoudig en makkelijk aanschaffen. Als jij als bedrijf meer inkoopt zul je nog korting krijgen ook. je moet dit dus direct regelen en dit op de zaak hebben liggen voordat jouw personeel weggaat naar een klus.

Valbeveiliging

Valbeveiliging is ontzettend belangrijk, maar wat is valbeveiliging nou eigenlijk? Onder valbeveiliging verstaan we de middelen die voorkomen dat personen van hoogte vallen en de middelen die de krachten die vrijkomen bij een val opvangen. Het is dus belangrijk om dit te voorkomen door valbeveiliging aan te schaffen. Wettelijke gezien moet dit gebeuren als er werkzaamheden zijn vanaf 2,5 meter of hoger, risico zowel werken boven water of wegen en als er sparingen in de vloer zijn. Valbeveiliging moet dus altijd ingezet worden bij hoogte van 2,5 meter en hoger, dit gebeurt helaas niet altijd. De wet zegt dat dit wel moet, in principe kan een werknemer jouw aanklagen als er iets mis gaat als er iets overkomt. Jij kan dan opdraaien voor de zorgkosten, en die zorgkosten zijn hoog!