ZZP’er in de zorg

Medicatie dubbelcheck ZZP'er

 

Er komen steeds meer ZZP’ers in de zorg. Veel ervaren mensen zien voordelen in de vrijheid die een bestaan als ZZP’er ze biedt. Je kunt dan namelijk zelf je werktijden kiezen, bedenken welke scholing je wilt volgen en welke zorg je wel of niet levert. Deze zelfstandige zorgprofessionals zijn dus door zorgcentra of particulieren in te huren om zorg te leveren. Vaak zijn het enorm bevlogen en betrokken mensen.

 

Medicatieveiligheid en een ZZP’er

Een belangrijke vraag is hoe je als ZZP’er omgaat met de medicatieveiligheid. Hoe heb je bijvoorbeeld de verplichte dubbele controle voor risicovolle medicijnen geregeld? Deze dubbelcheck moet volgens de wet plaatsvinden. Voor een dubbelcheck heb je een ander nodig. En dat kan nou net lastig zijn als je ZZP’er bent. Wist je dat je als ZZP’er dan prima gebruik kunt maken van een medicatie dubbelcheck app? Er zijn er verschillende van op de markt en je doet er goed aan je erin te verdiepen.

 

Hoe werkt zo’n medicatie dubbelcheck app?

Met een medicatie toedien app wordt medicatie digitaal afgetekend. Moet er een dubbelcheck plaatsvinden? Dan kijkt een collega online op afstand mee. Ook kan iemand van een zorgcentrale meekijken. Dit zorgt ook voor een betere samenwerking met anderen. Er is tevens een veilige koppeling met de apotheek. Zo kun je dus altijd en overal direct een actueel medicatieoverzicht van je cliënt inzien. Werk je met zo’n app dan ben je zelfstandig. En juist die zelfstandigheid is waarschijnlijk een van de redenen dat je ooit ZZP’er bent geworden! Als je met een dubbelcheck app werkt, voldoe je ook aan de laatste wetgeving in verband met de privacy. Juist in deze tijd is dat enorm actueel! Veel ZZP’ers werken nog niet AVG-proof, en je onderscheidt je van de rest door het nu te regelen! Door met zo’n app te werken, waarborg je de kwaliteit en de medicatieveiligheid. Je voldoet ook aan de bewijsplicht die je hebt bij het toedienen van risicovolle medicatie. Groot voordeel is dat het netwerk van de app flexibel is. Je logt gewoon in wanneer jij het nodig hebt. Je hebt geen lange wachttijd. Er is altijd wel een professional online die medicatie dubbelcheckt voor ZZP’ers. Natuurlijk kost zo’n app geld. Als jij een dubbelcheck aanvraagt betaal je daar wat voor. Maar je kunt dat makkelijk terugverdienen. Als jij een ander op afstand helpt krijg je een kleine vergoeding.